Csirkeszárny pörkölt

Szaftos csirkeszárny pörkölt

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: közepes

A magyar konyha egyik kedvelt fogása a csirkeszárny pörkölt. Ez a húsétel jól mutat a vasárnapi közös ebédeken, de hétköznap is remekül megállja a helyét.

Csirkeszárny pörkölt

Csirkeszárny pörkölt

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm 1 csirkeszárny

  • 2 evőkanál 2 olaj

  • 1 darab 1 vöröshagyma

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 2 evőkanál 2 fűszerpaprika

  • 1 teáskanál 1 őrölt kömény

  • 0,5 teáskanál 0,5

  • 1/4 teáskanál 1/4 frissen őrölt fekete bors

  • 2 darab 2 paradicsom

  • 1 darab 1 zöldpaprika

  • 1 darab 1 piros paprika

  • 1 csipet 1 cukor

  • 2 dl 2 víz

Elkészítés

  • A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten.
  • Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket aranyszínűre.
  • Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, a köményt, a sót és a feketeborsot, majd keverjük össze az hagymával.
  • Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat, és pirítsuk őket minden oldalon, amíg szép pirosak és ropogósak lesznek.
  • Ezután keverjük hozzá a kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát és piros paprikát. Főzzük további 5 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
  • Adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 40-50 percig, amíg a csirkeszárnyak teljesen megpuhulnak. Szükség szerint adjunk hozzá még vizet.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk köretként friss kenyérrel vagy rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com