A magyar konyha egyik kedvelt fogása a csirkeszárny pörkölt. Ez a húsétel jól mutat a vasárnapi közös ebédeken, de hétköznap is remekül megállja a helyét.
Csirkeszárny pörkölt
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
1 kilogramm csirkeszárny
2 evőkanál olaj
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
0,5 teáskanál só
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
2 darab paradicsom
1 darab zöldpaprika
1 darab piros paprika
1 csipet cukor
2 dl víz
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat mossuk meg és szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat közepes hőmérsékleten.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsuk őket aranyszínűre.
- Keverjük hozzá a fűszerpaprikát, a köményt, a sót és a feketeborsot, majd keverjük össze az hagymával.
- Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat, és pirítsuk őket minden oldalon, amíg szép pirosak és ropogósak lesznek.
- Ezután keverjük hozzá a kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát és piros paprikát. Főzzük további 5 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
- Adjuk hozzá a cukrot és a vizet, majd fedjük le a serpenyőt, és főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 40-50 percig, amíg a csirkeszárnyak teljesen megpuhulnak. Szükség szerint adjunk hozzá még vizet.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, és kínáljuk köretként friss kenyérrel vagy rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com