A bakonyi sertéstarja tökéletesen fog mutatni az asztalon, ha egy tartalmas, ízletes húsos ételre vágynánk. Nem a leggyorsabb az elkészítése, de mindenképpen megéri a ráfordított időt.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
2
óra20
percÖsszesen
2
óra40
percHozzávalók
1 kilogramm sertéstarja
2 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 darab paprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 dl tejszín
2 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A sertéstarját megmossuk, megszárítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
- Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húst minden oldalról.
- A húst kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és paprikát, majd addig pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával.
- Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd jól összekeverjük.
- Lefedjük a serpenyőt, majd közepes lángon 1,5-2 órán keresztül főzzük, amíg a hús teljesen puhára nem fő.
- Az elkészült ételt petrezselyemmel megszórjuk, majd tálaljuk. A bakonyi sertéstarja igazán finom sült krumplival és savanyúsággal is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com