Bakonyi sertéstarja

Szaftos bakonyi sertéstarja

Elkészítési idő: 2 óra 20 perc Nehézség: közepes

A bakonyi sertéstarja tökéletesen fog mutatni az asztalon, ha egy tartalmas, ízletes húsos ételre vágynánk. Nem a leggyorsabb az elkészítése, de mindenképpen megéri a ráfordított időt.

Bakonyi sertéstarja

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

2

óra 

20

perc
Összesen

2

óra 

40

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm sertéstarja

  • 2 darab vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 darab paradicsom

  • 2 darab paprika

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 dl tejföl

  • 2 dl tejszín

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 csokor petrezselyem zöldje

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés

  • A sertéstarját megmossuk, megszárítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpirítjuk rajta a húst minden oldalról.
  • A húst kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és paprikát, majd addig pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával.
  • Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, majd jól összekeverjük.
  • Lefedjük a serpenyőt, majd közepes lángon 1,5-2 órán keresztül főzzük, amíg a hús teljesen puhára nem fő.
  • Az elkészült ételt petrezselyemmel megszórjuk, majd tálaljuk. A bakonyi sertéstarja igazán finom sült krumplival és savanyúsággal is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com