Almás csirkemell

Szaftos almás csirkemell

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

Az almás csirkemell egy igazán különleges fogás, amely tökéletes választás lehet, ha valami újat és izgalmasat szeretnél főzni. A friss almák és a fűszeres csirke remekül kiegészítik egymást, így egy harmonikus és ízletes ételt kapunk.

Almás csirkemell

Almás csirkemell

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell

  • 2 darab alma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 dl fehérbor (opcionális)

  • 2 dl almalé

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál méz

Elkészítés

  • A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk meg, majd forró olajon süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Amikor kész, tegyük félre őket.
  • Ugyanabban az edényben, ahol a csirkét sütöttük, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és pároljuk, amíg megpuhul. Ezután tegyük hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk még 1-2 percig.
  • Szórjuk rá a fűszereket (fahéj, gyömbér, szegfűszeg), és keverjük össze őket a hagymával. Ezt követően öntsük hozzá a bort (ha használunk), hagyjuk elpárologni, majd adjuk hozzá az almalét és a mézet vagy cukrot.
  • Helyezzük vissza a csirkemellet az edénybe, adjuk hozzá a szeletelt almákat és fedő alatt, mérsékelt lángon főzzük 30 percig, vagy amíg a csirke teljesen meg nem puhul.
  • Kóstoljuk meg, és szükség esetén ízesítsük sóval, borssal. Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com