A gyömbéres kekszek az ünnepekkor igen népszerűek, de máskor sem kell lemondanunk róluk. A svéd gyömbéres keksz egy hagyományos svéd desszert, így ha egy puha kekszre vágynánk, érdemes tesztelni.
Adag
8
adagElőkészítés
25
percSütés
15
percÖsszesen
40
percHozzávalók
225 gramm vaj
1 darab tojás
200 gramm cukor
75 gramm méz
375 gramm liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
0,5 teáskanál só
2 gramm őrölt szerecsendió
0,5 teáskanál szódabikarbóna
2 gramm szegfűszeg
Elkészítés
- Keverjük össze egy tálban a vajat, mézet és cukrot és addig keverjük ameddig sima állaga lesz.
- Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze alaposan.
- Egy másik tálban keverjük össze a gyömbért, fahéjat, szerecsendiót, szódabikarbónát, lisztet és sót alaposan.
- A lisztes keveréket apránként adagoljuk hozzá a vajas keverékhez, majd ha egy egyenletes tésztát kapunk, akkor lesz jó.
- Formázzunk kisebb golyókat a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk fel, nagyjából 4-5 centiméterre egymástól.
- 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük még, ameddig szép aranybarnák lesznek.
- Ha kicsit kihűltek, tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com