Svéd gyömbéres keksz

Puha, omlós svéd gyömbéres keksz

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A gyömbéres kekszek az ünnepekkor igen népszerűek, de máskor sem kell lemondanunk róluk. A svéd gyömbéres keksz egy hagyományos svéd desszert, így ha egy puha kekszre vágynánk, érdemes tesztelni.

Svéd gyömbéres keksz

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: svédNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

25

perc
Sütés

15

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 225 gramm vaj

  • 1 darab tojás

  • 200 gramm cukor

  • 75 gramm méz

  • 375 gramm liszt

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 2 teáskanál őrölt gyömbér

  • 0,5 teáskanál

  • 2 gramm őrölt szerecsendió

  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna

  • 2 gramm szegfűszeg

Elkészítés

  • Keverjük össze egy tálban a vajat, mézet és cukrot és addig keverjük ameddig sima állaga lesz.
  • Adjuk hozzá a tojást és keverjük össze alaposan.
  • Egy másik tálban keverjük össze a gyömbért, fahéjat, szerecsendiót, szódabikarbónát, lisztet és sót alaposan.
  • A lisztes keveréket apránként adagoljuk hozzá a vajas keverékhez, majd ha egy egyenletes tésztát kapunk, akkor lesz jó.
  • Formázzunk kisebb golyókat a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk fel, nagyjából 4-5 centiméterre egymástól.
  • 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük még, ameddig szép aranybarnák lesznek.
  • Ha kicsit kihűltek, tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com