Sütőtökös pite

Klasszikus sütőtökös pite

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

A sütőtökös pite a hűvösebb időszakok egyik legnépszerűbb desszertje. Gazdag ízvilággal és omlós tésztájával tökéletes kiegészíti a sütőtök ízét.

Sütőtökös pite

Sütőtökös pite

0.0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: amerikaiNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm liszt

  • 125 gramm vaj

  • 2 evőkanál cukor

  • 6 evőkanál víz

  • 1 csipet

  • Töltelékhez:
  • 500 gramm sütőtök püré

  • 200 ml tejszín

  • 2 darab tojás

  • 150 gramm kristálycukor

  • 1 teáskanál őrölt fahéj

  • 1 teáskanál szerecsendió

  • 0,5 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 kávéskanál

  • 1 kávéskanál vanília kivonat

Elkészítés

  • A lisztet keverjük össze a sóval és a cukorral egy nagy tálban. Adjuk hozzá a hideg vajat, és morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg a keverék morzsás állagú lesz.
  • Adjuk hozzá a hideg vizet addig, ameddig a tészta össze nem áll. Formáljuk gombóccá és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 30 percre.
  • Ezalatt az idő alatt készítsük el a krémet. Egy tálban keverjük össze a sütőtök pürét, a tejszínt, a tojásokat, a kristálycukrot, a szerecsendiót, a gyömbért, a sót és a vaníliát.
  • A kész tésztalapot helyezzük egy piteformába és szurkáljuk meg az alját.
  • Öntsük bele a sütőtökös krémet és 200°C fokon előmelegített sütőben süssük 45 percig.
  • Ha kihűlt, tálaljuk tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com