Sütőporos fánk

Gyors sütőporos fánk

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: könnyű

A fánk az egyik legkedveltebb desszert, szinte mindenhol. Az elkészítése viszont nem a leggyorsabb, ha az élesztős, dagasztós változatot választjuk. A sütőporos fánk remek opció, ha gyorsan szeretnénk valami nagyon finomat az asztalra tenni!

Gyors sütőporos fánk

Gyors sütőporos fánk

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

6

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

25

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm liszt

  • 1/4 bögre cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál

  • 2 darab tojás

  • 170 ml tej

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • olaj a sütéshez

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és sót.
  • Egy másik tálban verjünk fel két tojást, majd adjuk hozzá a tejet és vanília kivonatot. Keverjük össze alaposan.
  • Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük össze, amíg egy sima tésztát kapunk. Ne keverjük túl sokáig.
  • Fedjük le a tésztát és hagyjuk pihenni 30 percig.
  • Melegítsünk fel elegendő olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten.
  • Egy evőkanállal szaggassunk gombócokat a tésztából, majd óvatosan helyezzük őket a forró olajba. Ne tegyünk túl sok fánkot egyszerre, hogy szabadon tudjanak emelkedni és megfordulni.
  • Süssük a fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára, ami kb. 2-3 perc/oldal.
  • Helyezzük a kész fánkokat papírtörlőre, hogy lecsepegtethessük róluk az olajat.
  • Tálaljuk melegen a fánkokat. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • .Tipp: Szórjuk meg porcukorral a tetejüket tálalásnál!

Fotó: canva.com