Dödölle

Sütőben sült dödölle

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

A dödöllét, gánicát, vagy gancát már a régi szakácskönyvek is emlegetik, korához képest a recept viszont alig változott valamit. Ne tévesszen meg a kedvező ára és az egyszerűsége, az elkészítése ugyanis annál körülményesebb tud lenni.

Dödölle

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

35

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 2 fej vöröshagyma

  • 400 gramm liszt

  • só ízlés szerint

  • zsír

Elkészítés

  • A krumplikat meghámozzuk és megmossuk, majd felszeleteljük vékony karikákra. Feltesszük főni sós vízben.
  • A vöröshagymát szintén pucoljuk és felvágjuk kockákra. Egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt és ezen pirítjuk meg a hagymát.
  • Ha a krumpli megfőtt, egy krumplinyomóval megtörjük, ha szükséges adunk hozzá vizet.
  • A krumplit összetörve felrakjuk főni és hozzáadjuk a lisztet, miközben folyamatosan keverjük.
  • Ha magába szívta a lisztet, akkor egy tűzálló edénybe rakjuk a hagymás zsírt és a krumplis masszából “gombócokat’ szaggatunk, majd egymás mellé helyezzük.
  • 180 fokon előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tálaljuk tejföllel, vagy tetszőleges körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com