Sült csirkeszárny

Sütőben sült csirkeszárny

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A sült csirkeszárny egy ízletes főétel, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon. A húsok ropogósra sülnek, így ideális lehet ez az étel baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz is.

Sült csirkeszárny

Sült csirkeszárny

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 16 darab csirkeszárny

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, fokhagymaport, pirospaprikát, köményt, sót és borsot.
  • Adjuk hozzá a csirkeszárnyakat a tálba, majd alaposan forgassuk össze, hogy minden szárnyat befedjen a fűszeres olaj.
  • Helyezzük a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és egyenletesen oszlassuk el őket.
  • Süssük a csirkeszárnyakat előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, vagy amíg a bőrük szépen megpirul és ropogós lesz.
  • Miután elkészültek, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk őket pár percig pihenni.
  • Tálaljuk a sült csirkeszárnyakat friss salátával vagy körettel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com