A raffaello torta egy finom és mutatós desszert, ami elsőre nem tűnhet egyszerűnek, de tényleg könnyű elkészíteni! Ideális választás lehet ünnepi alkalomra vagy különleges eseményre is.
Raffaello torta
Adag
12
szeletElőkészítés
20
percElkészítés
10
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
- A tésztához:
250 gramm 250 darált keksz (pl. háztartási keksz)
100 gramm 100 vaj
3 evőkanál 3 porcukor
1 evőkanál 1 kakaópor
- A krémhez:
250 gramm 250 mascarpone sajt
200 ml 200 habtejszín
4 evőkanál 4 porcukor
1 teáskanál 1 vanília kivonat
- A díszítéshez:
12 darab 12 Raffaello golyó
fehér csokoládéforgács vagy reszelt kókusz
Elkészítés
- Keverjük össze egy tálban a darált kekszet, olvasztott vajat, porcukrot és kakaóport, amíg összeáll egy morzsás massza.
- Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk az előkészített kekszmorzsát az aljára és az oldalára egyenletesen. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét, habtejszínt, porcukrot és vanília kivonatot, amíg egy sima és krémes tölteléket kapunk.
- Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, és simítsuk el a kekszes alapot a formában. Öntsük rá a mascarponés krémet, és egyenletesen oszlassuk el.
- Tegyünk a torta tetejére 12 darab Raffaello golyót, és díszítsük fehér csokoládéforgáccsal vagy reszelt kókusszal, esetleg fehér mázzal.
- Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól összeálljon és megdermedjen a krém.
- Vágjuk szeletekre, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com