A raffaello torta egy finom és mutatós desszert, ami elsőre nem tűnhet egyszerűnek, de tényleg könnyű elkészíteni! Ideális választás lehet ünnepi alkalomra vagy különleges eseményre is.
Raffaello torta
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
12
szeletElőkészítés
20
percElkészítés
10
percHűtési idő
1
óraÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
- A tésztához:
250 gramm darált keksz (pl. háztartási keksz)
100 gramm vaj
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
- A krémhez:
250 gramm mascarpone sajt
200 ml habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 teáskanál vanília kivonat
- A díszítéshez:
12 darab Raffaello golyó
fehér csokoládéforgács vagy reszelt kókusz
Elkészítés
- Keverjük össze egy tálban a darált kekszet, olvasztott vajat, porcukrot és kakaóport, amíg összeáll egy morzsás massza.
- Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk az előkészített kekszmorzsát az aljára és az oldalára egyenletesen. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét, habtejszínt, porcukrot és vanília kivonatot, amíg egy sima és krémes tölteléket kapunk.
- Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, és simítsuk el a kekszes alapot a formában. Öntsük rá a mascarponés krémet, és egyenletesen oszlassuk el.
- Tegyünk a torta tetejére 12 darab Raffaello golyót, és díszítsük fehér csokoládéforgáccsal vagy reszelt kókusszal, esetleg fehér mázzal.
- Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól összeálljon és megdermedjen a krém.
- Vágjuk szeletekre, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com