Raffaello torta

Sütés nélküli raffaello torta

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A raffaello torta egy finom és mutatós desszert, ami elsőre nem tűnhet egyszerűnek, de tényleg könnyű elkészíteni! Ideális választás lehet ünnepi alkalomra vagy különleges eseményre is.

Raffaello torta

Raffaello torta

3 2 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

12

szelet
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

10

perc
Hűtési idő

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 gramm darált keksz (pl. háztartási keksz)

  • 100 gramm vaj

  • 3 evőkanál porcukor

  • 1 evőkanál kakaópor

  • A krémhez:
  • 250 gramm mascarpone sajt

  • 200 ml habtejszín

  • 4 evőkanál porcukor

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • A díszítéshez:
  • 12 darab Raffaello golyó

  • fehér csokoládéforgács vagy reszelt kókusz

Elkészítés

  • Keverjük össze egy tálban a darált kekszet, olvasztott vajat, porcukrot és kakaóport, amíg összeáll egy morzsás massza.
  • Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk az előkészített kekszmorzsát az aljára és az oldalára egyenletesen. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  • Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét, habtejszínt, porcukrot és vanília kivonatot, amíg egy sima és krémes tölteléket kapunk.
  • Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, és simítsuk el a kekszes alapot a formában. Öntsük rá a mascarponés krémet, és egyenletesen oszlassuk el.
  • Tegyünk a torta tetejére 12 darab Raffaello golyót, és díszítsük fehér csokoládéforgáccsal vagy reszelt kókusszal, esetleg fehér mázzal.
  • Tegyük a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy jól összeálljon és megdermedjen a krém.
  • Vágjuk szeletekre, és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com