A sült töltött paradicsom egy igazán ízletes és egészséges fogás, amely tökéletes választás lehet egy könnyű nyári ebédhez vagy vacsorához. A friss paradicsomok gazdag ízvilága és a finom töltelék tökéletes harmóniát alkot.
Töltött paradicsom
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
40
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
8 darab paradicsom
200 gramm darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 gramm rizs
50 gramm sajt
2 evőkanál friss petrezselyem
1 teáskanál szárított bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A paradicsomok tetejét vágjuk le, és óvatosan kanalazzuk ki a belsejüket, hagyva egy kis húst a héjukon, hogy formájukat megtartsák. A kikapart paradicsom belsejét tegyük félre.
- Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, amíg meg nem barnul. Ekkor adjuk hozzá a rizst, a paradicsom belsejét, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót és borsot. Főzzük még néhány percig, amíg a töltelék összeáll.
- Töltsük meg a paradicsomokat a húsos-rizses keverékkel, majd szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal. Helyezzük őket egy sütőtálba, és csepegtessünk rájuk egy kevés olívaolajat.
- Süssük a paradicsomokat a sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a paradicsomok megpuhulnak, és a sajt szépen megolvad a tetejükön. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com