Sült töltött paradicsom

Sült töltött paradicsom

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A sült töltött paradicsom egy igazán ízletes és egészséges fogás, amely tökéletes választás lehet egy könnyű nyári ebédhez vagy vacsorához. A friss paradicsomok gazdag ízvilága és a finom töltelék tökéletes harmóniát alkot.

Töltött paradicsom

Töltött paradicsom

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 8 darab paradicsom

  • 200 gramm darált hús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 gramm rizs

  • 50 gramm sajt

  • 2 evőkanál friss petrezselyem

  • 1 teáskanál szárított bazsalikom

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A paradicsomok tetejét vágjuk le, és óvatosan kanalazzuk ki a belsejüket, hagyva egy kis húst a héjukon, hogy formájukat megtartsák. A kikapart paradicsom belsejét tegyük félre.
  • Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és pároljuk meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek. Adjuk hozzá a darált húst, és főzzük, amíg meg nem barnul. Ekkor adjuk hozzá a rizst, a paradicsom belsejét, a petrezselymet, a bazsalikomot, sót és borsot. Főzzük még néhány percig, amíg a töltelék összeáll.
  • Töltsük meg a paradicsomokat a húsos-rizses keverékkel, majd szórjuk meg a tetejüket reszelt sajttal. Helyezzük őket egy sütőtálba, és csepegtessünk rájuk egy kevés olívaolajat.
  • Süssük a paradicsomokat a sütőben körülbelül 20-25 percig, vagy amíg a paradicsomok megpuhulnak, és a sajt szépen megolvad a tetejükön. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com