Sült csirke felsőcomb

Tepsiben sült csirke felsőcomb

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc Nehézség: könnyű

A sült csirke felsőcombot sütőben készítjük el, így nem is kell sok időt a konyhában töltenünk. A sütőben a hús ropogósra sül, miközben belül puha és omlós marad.

Sült csirke felsőcomb

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirke felsőcomb

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 2 teáskanál fokhagymapor

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál paprika

  • só ízlés szerint

  • fekete bors ízlés szerint

  • friss petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra (180 Celsius-fokra, ha légkeveréses sütőt használunk).
  • A csirke felsőcombot mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, fokhagymaport, köményt, paprikát, sót és fekete borsot.
  • Kenjük be a csirke felsőcombokat a fűszeres olajkeverékkel mindkét oldalukon.
  • Helyezzük a felsőcombokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, bőrrel felfelé.
  • Süssük a csirke felsőcombokat előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, amíg a bőr szépen megpirul és a hús átsül.
  • Közben egyszer fordítsuk meg a felsőcombokat, hogy minden oldaluk szép egyenletesen süljön.
  • Amikor a csirke felsőcombok szép aranybarnák és a hús teljesen átsült, vegyük ki a sütőből.
  • Hagyjuk a húst pihenni néhány percig, majd tálaljuk friss petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com