A sült csirke felsőcombot sütőben készítjük el, így nem is kell sok időt a konyhában töltenünk. A sütőben a hús ropogósra sül, miközben belül puha és omlós marad.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra10
percHozzávalók
4 darab csirke felsőcomb
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál paprika
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra (180 Celsius-fokra, ha légkeveréses sütőt használunk).
- A csirke felsőcombot mossuk meg, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
- Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, fokhagymaport, köményt, paprikát, sót és fekete borsot.
- Kenjük be a csirke felsőcombokat a fűszeres olajkeverékkel mindkét oldalukon.
- Helyezzük a felsőcombokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire, bőrrel felfelé.
- Süssük a csirke felsőcombokat előmelegített sütőben kb. 45-50 percig, amíg a bőr szépen megpirul és a hús átsül.
- Közben egyszer fordítsuk meg a felsőcombokat, hogy minden oldaluk szép egyenletesen süljön.
- Amikor a csirke felsőcombok szép aranybarnák és a hús teljesen átsült, vegyük ki a sütőből.
- Hagyjuk a húst pihenni néhány percig, majd tálaljuk friss petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com