A sportszelet sokan szerethetjük csoki formájában, hiszen egy igazi klasszikus édesség, azonban ha fel szeretnénk turbózni, teszteljük a sütemény változatát is.
Adag
24
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percHűtés
1
óra30
percÖsszesen
2
óraHozzávalók
- A sportszelethez:
50 dkg darált háztartási keksz
2 dl tej
250 gramm vaj vagy margarin
20 dkg cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma
- A tetejére:
1 evőkanál olaj
120 gramm csokoládé
Elkészítés
- A kakaóport és a darált háztartási kekszet összekeverjük.
- Egy kisebb lábasban megmelegítjük a tejet, a vajat és a cukrot úgy, hogy teljesen elolvadjanak. Erre öntsük rá a kekszes-kakaós keveréket és itt hozzá lehet adni a rumaromát is, de ez opcionális.
- Számunkra tetszőleges tepsit béleljünk ki, és ebbe öntsük a masszát, majd oszlassuk el és nyomkodjuk szét az alján. Ezt tegyük a hűtőbe 30 percre.
- Ameddig le nem telik, elkészítjük a tetejére a mázat. Ehhez gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és az olajat. Ha kész, ráöntjük a sütemény tetejére és így visszarakjuk a hűtőbe még 1 órára. Ha letelt, szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com