A spenótos tészta egy egyszerű, mégis tápláló és ízletes fogás, amely egyszerre egészséges is.
Spenótos tészta
Fogás: tészaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
400 gramm tészta
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
400 gramm friss spenótlevél
150 gramm krémsajt vagy ricotta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 gramm gramm reszelt sajt
0,5 darab citrom leve
Elkészítés
- Egy fazékban forraljunk fel vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, majd főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások alapján.
- Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a spenótot, és addig pároljuk ameddig összeesik. Ha a spenót összeesett, adjuk hozzá a krémsajtot vagy ricottát, és keverjük össze úgy, hogy a sajt teljesen elolvadjon és egy sima mártást kapjunk.
- Egy fél bögre forró vizet öntsünk a spenótos keverékhez és keverjük össze. Fűszerezzük sóval, borssal és facsarjuk rá egy fél citrom levét.
- Keverjük össze a tésztával és tálalhatjuk is. A tetejére reszeljünk még sajtot, opcionális milyen fajtát. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com