Spenótos tészta

Fokhagymás spenótos tészta

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A spenótos tészta egy egyszerű, mégis tápláló és ízletes fogás, amely egyszerre egészséges is.

Spenótos tészta

Spenótos tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: tészaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 400 gramm friss spenótlevél

  • 150 gramm krémsajt vagy ricotta

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 50 gramm gramm reszelt sajt

  • 0,5 darab citrom leve

Elkészítés

  • Egy fazékban forraljunk fel vizet, adjunk hozzá egy csipet sót, majd főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások alapján.
  • Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk meg.
  • Adjuk hozzá a spenótot, és addig pároljuk ameddig összeesik. Ha a spenót összeesett, adjuk hozzá a krémsajtot vagy ricottát, és keverjük össze úgy, hogy a sajt teljesen elolvadjon és egy sima mártást kapjunk.
  • Egy fél bögre forró vizet öntsünk a spenótos keverékhez és keverjük össze. Fűszerezzük sóval, borssal és facsarjuk rá egy fél citrom levét.
  • Keverjük össze a tésztával és tálalhatjuk is. A tetejére reszeljünk még sajtot, opcionális milyen fajtát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com