Sope

Sope

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A sope egy népszerű mexikói étel, amely kis, vastag, tortilla-szerű alapokból áll, amelyeket különféle feltétekkel töltenek meg.

Sope

Sope

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

45

perc
Elkészítés

30

perc
Pihentetési idő

15

perc
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • 250 gramm masa harina ( tradicionális kukoricaliszt)

  • 360 ml víz

  • 1 teáskanál

  • 200 gramm bab

  • 200 gramm sajt

  • 200 gramm csirke/marha/sertéshús

  • 100 gramm paradicsom

  • 50 gramm hagyma

  • 50 gramm friss koriander

  • 100 ml tejföl

  • 100 ml salsa

Elkészítés

  • Készítsük el a sope alapját: egy nagy tálban keverjük össze a masa harinát (kukoricalisztet) és a sót, majd adjuk hozzá a meleg vizet. Gyúrjuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Pihentessük a tésztát 15 percig, letakarva.
  • Formázzunk a tésztából kis, körülbelül 8 cm átmérőjű és 1 cm vastag korongokat. A korongok szélét kissé emeljük meg, hogy tartást adjon a feltéteknek.
  • Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és süsük meg a sopes alapjait mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
  • Mindegyik sült alapra tegyünk egy kevés szétnyomott babot, majd a választott megsütött hús, sajt, friss paradicsom, hagyma és koriander.
  • Tálalás előtt kanalazzunk rájuk egy kis tejfölt és salsát. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com