A sope egy népszerű mexikói étel, amely kis, vastag, tortilla-szerű alapokból áll, amelyeket különféle feltétekkel töltenek meg.
Sope
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
45
percElkészítés
30
percPihentetési idő
15
percÖsszesen
1
óra30
percHozzávalók
250 gramm masa harina ( tradicionális kukoricaliszt)
360 ml víz
1 teáskanál só
200 gramm bab
200 gramm sajt
200 gramm csirke/marha/sertéshús
100 gramm paradicsom
50 gramm hagyma
50 gramm friss koriander
100 ml tejföl
100 ml salsa
Elkészítés
- Készítsük el a sope alapját: egy nagy tálban keverjük össze a masa harinát (kukoricalisztet) és a sót, majd adjuk hozzá a meleg vizet. Gyúrjuk össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Pihentessük a tésztát 15 percig, letakarva.
- Formázzunk a tésztából kis, körülbelül 8 cm átmérőjű és 1 cm vastag korongokat. A korongok szélét kissé emeljük meg, hogy tartást adjon a feltéteknek.
- Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, és süsük meg a sopes alapjait mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
- Mindegyik sült alapra tegyünk egy kevés szétnyomott babot, majd a választott megsütött hús, sajt, friss paradicsom, hagyma és koriander.
- Tálalás előtt kanalazzunk rájuk egy kis tejfölt és salsát. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com