Sonkatekercs

Krémsajtos sonkatekercs

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A sonkatekercs egy könnyű és ízletes előétel, amely tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra vagy akár egy gyors nasinak. Ez a fogás sokféleképpen variálható, így mindenki ízlése szerint készítheti el.

Sonkatekercs

Sonkatekercs

5.0 1 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 8 szelet sonka

  • 100 gramm krémsajt

  • 1 csokor friss snidling

  • 50 gramm sajt

  • 1 darab uborka

  • 1 darab paprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Keverjük össze a krémsajtot a reszelt sajttal, az apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemmel, sóval és borssal.
  • Terítsünk ki egy szelet sonkát, kenjük meg vékonyan a krémsajtos keverékkel, majd helyezzünk rá néhány csík uborkát és piros paprikát.
  • Óvatosan tekerjük fel a sonkát, hogy a zöldségek a közepén maradjanak. Ismételjük meg a folyamatot a többi sonkaszelettel. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A sonkatekercseket tálalhatjuk magukban, vagy felszeletelve, mint apró falatkákat. További ízekkel gazdagíthatjuk, például hozzáadhatunk apróra vágott olívabogyót, kapribogyót vagy akár egy kevés mustárt a krémsajtos keverékhez.

Fotó: canva.com