Skót tojás

Tökéletes skót tojás

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: közepes

A skót tojás egy hagyományos skót étel, amelyben a főtt tojásé és a húsé a főszerep. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom hidegen vagy melegen is.

Skót tojás

Skót tojás

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: skótNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 4 darab tojás

  • 500 gramm darált sertéshús

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál mustár

  • 1 darab tojás a panírozáshoz

  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

  • liszt a panírozáshoz

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Első lépésben a skót tojás húsos részével kezdünk. Egy serpenyőben pirítsuk meg a finomra aprított hagymát és a zúzott fokhagymát egy kis olajon.
  • Adjuk hozzá a darált sertéshúst, és főzzük, amíg teljesen átsül. Ekkor adjuk hozzá a mustárt, és ízesítsük sóval és borssal ízlés szerint. Hagyjuk kihűlni.
  • Készítsük el a panírozáshoz a lisztet, a zsemlemorzsát és a felvert tojást. Először a keményre főzött tojásokat forgassuk meg a lisztben, majd a húsmasszában. A húsos tojást forgassuk meg a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.
  • Melegítsünk olajat egy serpenyőben. A skót tojásokat süssük aranybarnára, közben folyamatosan forgassuk, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.
  • Amikor készen vannak, egy papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges olajat.
  • A skót tojásokat hidegen vagy melegen is találhatjuk. Illik hozzá köretként a saláta vagy a savanyúság. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com