Skót palacsinta

Skót palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A skót palacsinta, ismertebb nevén “drop scone” vagy “Scotch pancake”, egy kisebb, vastagabb változata a hagyományos amerikai palacsintának. Ezek a palacsinták tökéletesek reggelire vagy egy délutáni teához, különösen finomak friss gyümölcsökkel, vajjal vagy mézzel tálalva.

Palacsinta

Palacsinta

4.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: skótNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 225 gramm liszt

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 0,5 teáskanál

  • 1 darab tojás

  • 300 ml tej

  • 1 evőkanál vaj

  • olaj/vaj a sütéshez

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Egy másik tálban verjük fel a tojást a tejjel, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Öntsük a nedves összetevőket a szárazakhoz, és keverjük össze simára.
  • Egy serpenyőt vagy palacsintasütőt melegítsünk elő közepes lángon, és kenjük meg egy kevés vajjal vagy olajjal. Egy merőkanállal öntsünk a tésztából a serpenyőbe, hogy kis, kerek palacsintákat kapjunk. Süsük 2-3 percig, amíg buborékok jelennek meg a tetején, majd fordítsuk meg, és süsük további 1-2 percig, amíg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
  • Ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával, szükség esetén kenjük meg a serpenyőt még egy kevés vajjal vagy olajjal a palacsinták sütése között.
  • Tálaljuk a skót palacsintákat melegen, kedvenc lekvárunkkal, friss gyümölcsökkel, vajjal vagy mézzel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com