Shakshuka

Shakshuka, a közel-keleti lecsó

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A shakshuka egy népszerű közel-keleti étel, amely paradicsomos, fűszeres szószban párolt tojásokból áll. Ez a fogás tökéletes választás reggelire vagy egy könnyű vacsorára, és remekül variálható különböző zöldségekkel és fűszerekkel.

Shakshuka

Shakshuka

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 fej hagyma

  • 1 darab piros kaliforniai paprika

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál őrölt római kömény

  • 1 teáskanál édes paprika

  • 0,5 teáskanál cayenne bors (opcionális)

  • 400 gramm darabolt paradicsom konzerv

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 4 darab tojás

Elkészítés

  • Egy nagy, mély serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és pároljuk őket, amíg megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, a köményt, a paprikát és a cayenne borsot, és főzzük még pár percig.
  • Öntsük hozzá a darabolt paradicsomot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd főzzük 10-15 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  • Alakítsunk mélyedéseket a szószban, és óvatosan törjünk bele egy-egy tojást. Fedjük le a serpenyőt, és pároljuk a tojásokat a kívánt állagosságig, körülbelül 10 percig.
  • Szórjuk meg friss korianderrel vagy petrezselyemmel, és tálaljuk közvetlenül a serpenyőből. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A shakshukát tálalhatjuk friss pitával vagy kenyérrel, hogy felitassuk vele a finom paradicsomos szószt.

Fotó: canva.com