Sárgaborsó krémleves

Fűszeres sárgaborsó krémleves

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: könnyű

A sárgaborsó krémlevesben az a legjobb, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető, és egy krémes állagú leves a végeredmény. Köretként szuper választás mellé friss kenyér vagy pirítós.

Fűszeres sárgaborsó krémleves

Fűszeres sárgaborsó krémleves

0.0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 2 bögre sárgaborsó

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 1 teáskanál őrölt kurkuma

  • 6 bögre zöldségleves alap

  • 1 darab sárgarépa

  • 1 darab burgonya

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg alaposan a sárgaborsót, majd áztassuk vízbe legalább 2 órán keresztül, vagy akár egész éjszakára.
  • Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranyszínűre.
  • Szórjuk bele a köményt, a kurkumát, sót és frissen őrölt fekete borsot. Keverjük össze alaposan, hogy az ízek összeolvadjanak.
  • Öntsük hozzá a sárgaborsót és a zöldségleves alapot. Várjuk meg míg felforr, majd csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük közepes lángon kb. 45-60 percig, vagy amíg a sárgaborsó megpuhul és krémes állagúvá válik.
  • Közben adjuk hozzá a felkockázott sárgarépát és burgonyát, majd főzzük további 10-15 percig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
  • Vegyük le a levest a tűzről, majd használjunk botmixert vagy turmixgépet, hogy pürésítsük a levest. A krémes állag eléréséhez turmixoljuk simára.
  • Ízesítsük szükség szerint sóval és borssal.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy kaporral a tetejét. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com