Sajttorta

Sajttorta alaprecept

Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: könnyű

A sajttorta hallatán sokan megijedhetnek, hiszen a torta sosem az egyszerűen előállítható desszertek közé tartozik. Ez az édesség azonban kivétel ez alól kivétel, a plusz pontja pedig, hogy rengeteg variációja létezik, így érdemes tudni az alap receptjét.

Sajttorta

5 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

8

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Hűtés

1

óra 
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 160 gramm zabkeksz

  • 1 evőkanál barna cukor

  • 80 gramm vaj

  • 3 evőkanál liszt

  • 500 gramm mascarpone vagy krémsajt

  • 2 dl tejföl

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 3 darab tojás

  • 1,5 teáskanál vanília aroma

  • 140 gramm cukor

Elkészítés

  • A zabkekszet törjük apró darabokra, majd keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal.
  • Egy tortaformába öntsük a kekszes krémet, nyomkodjuk az aljára.
  • A krémsajtot keverjük el, adjuk hozzá a tojásokat, a citromhéjat, a vanília aromát és a cukrot. Ha elkevertük, öntsük hozzá a lisztet és a tejföl. Keverjük el ezt a masszát.
  • A krémet öntsük a kekszes lenyomkodott tésztára, és 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
  • Ha elkészült, kihűlés után tegyük a hűtőbe legalább 1 órára, de még jobb, ha több időre. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com