Sajttal sonkával töltött karaj

Egyszerű sajttal sonkával töltött karaj

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc Nehézség: közepes

A sajttal és sonkával töltött karaj egy igazán ízletes és látványos fogás, amely tökéletes választás lehet ünnepi alkalmakra vagy akár egy hétvégi családi ebédre. A szaftos karaj és a finom töltelék remek kombinációt alkotnak.

Sajttal sonkával töltött karaj

Sajttal sonkával töltött karaj

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

1

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj

  • 4 szelet sonka

  • 4 szelet sajt

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 darab tojás

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • 50 gramm liszt

Elkészítés

  • A sertéskaraj szeleteket klopfoljuk ki óvatosan, hogy ne szakadjanak el, és majd össze lehessen hajtani.
  • Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg fűszerpaprikával és apróra vágott fokhagymával.
  • Minden szelet karajra helyezzünk egy szelet sonkát, majd egy szelet sajtot, és hajtsuk egymásra a húst. Fogpiszkálóval vagy hústűvel tűzzük össze.
  • A tojást verjük fel egy tálban. A lisztet és a zsemlemorzsát külön-külön tányérokra szórjuk.
  • A húsokat először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk.
  • Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és a forró olajban hústekercseket mindkét oldalukon aranybarnára süssük.
  • Az olajat itassuk le, majd fogyaszthatjuk is. Tálaljuk friss salátával, sült burgonyával vagy rizzsel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com