A virslis tészta a legjobb opció akkor, ha nincs nagyon a hűtőben alapanyag. Nem sok minden kell hozzá, egy kis sajtszósszal megbolondítva pedig egy gyors, mégis nagyon ízletes és laktató ebéd vagy vacsora készülhet belőle.
Sajtos virslis tészta
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
30
percÖsszesen
40
percHozzávalók
400 gramm tészta (pl. csőtészta, penne vagy spagetti)
8 darab virsli
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
500 ml tej
150 gramm reszelt sajt
1 teáskanál szárított oregánó
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy lábasban, majd főzzük benne a tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Szűrjük le, és tegyük félre.
- Közben süssük meg a virsliket serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukon, amíg enyhén pirultak nem lesznek. Vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük félre.
- A sajtszószhoz melegítsük fel a vajat egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá lisztet, és keverjük össze, amíg sima, homogén masszát nem kapunk.
- Lassan adagoljuk hozzá a tejet a vajas-lisztes masszához, folyamatosan keverve, hogy elkerüljük a csomók képződését. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
- Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Adjuk hozzá az oregánót, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
- A tésztát és a virsliket adjuk a sajtszószhoz a lábasban, és alaposan keverjük össze, hogy a tészta és a virslik egyenletesen bevonódjanak a szósszal.
- Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com