Virslis tészta

Sajtos virslis tészta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A virslis tészta a legjobb opció akkor, ha nincs nagyon a hűtőben alapanyag. Nem sok minden kell hozzá, egy kis sajtszósszal megbolondítva pedig egy gyors, mégis nagyon ízletes és laktató ebéd vagy vacsora készülhet belőle.

Sajtos virslis tészta

Sajtos virslis tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta (pl. csőtészta, penne vagy spagetti)

  • 8 darab virsli

  • 2 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 500 ml tej

  • 150 gramm reszelt sajt

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy lábasban, majd főzzük benne a tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Szűrjük le, és tegyük félre.
  • Közben süssük meg a virsliket serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukon, amíg enyhén pirultak nem lesznek. Vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük félre.
  • A sajtszószhoz melegítsük fel a vajat egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá lisztet, és keverjük össze, amíg sima, homogén masszát nem kapunk.
  • Lassan adagoljuk hozzá a tejet a vajas-lisztes masszához, folyamatosan keverve, hogy elkerüljük a csomók képződését. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
  • Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Adjuk hozzá az oregánót, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • A tésztát és a virsliket adjuk a sajtszószhoz a lábasban, és alaposan keverjük össze, hogy a tészta és a virslik egyenletesen bevonódjanak a szósszal.
  • Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com