Virslis tészta

Sajtos virslis tészta

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: könnyű

A virslis tészta a legjobb opció akkor, ha nincs nagyon a hűtőben alapanyag. Nem sok minden kell hozzá, egy kis sajtszósszal megbolondítva pedig egy gyors, mégis nagyon ízletes és laktató ebéd vagy vacsora készülhet belőle.

Sajtos virslis tészta

Sajtos virslis tészta

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm 400 tészta (pl. csőtészta, penne vagy spagetti)

  • 8 darab 8 virsli

  • 2 evőkanál 2 vaj

  • 2 evőkanál 2 liszt

  • 500 ml 500 tej

  • 150 gramm 150 reszelt sajt

  • 1 teáskanál 1 szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Forraljunk fel bőségesen sós vizet egy lábasban, majd főzzük benne a tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Szűrjük le, és tegyük félre.
  • Közben süssük meg a virsliket serpenyőben közepes lángon mindkét oldalukon, amíg enyhén pirultak nem lesznek. Vágjuk őket kisebb darabokra, és tegyük félre.
  • A sajtszószhoz melegítsük fel a vajat egy közepes lábasban közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá lisztet, és keverjük össze, amíg sima, homogén masszát nem kapunk.
  • Lassan adagoljuk hozzá a tejet a vajas-lisztes masszához, folyamatosan keverve, hogy elkerüljük a csomók képződését. Főzzük 5-7 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
  • Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot. Adjuk hozzá az oregánót, és ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • A tésztát és a virsliket adjuk a sajtszószhoz a lábasban, és alaposan keverjük össze, hogy a tészta és a virslik egyenletesen bevonódjanak a szósszal.
  • Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com