Sajtos tejfölös tészta

Klasszikus sajtos tejfölös tészta

Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: könnyű

A sajtos tejfölös tészta az örök klasszikus és megmentő étel, amit bármikor összedobható, mert szinte mindig van minden hozzá otthon. Gyors, nagyon egyszerű és tényleg csak pár alap hozzávalóra van szükségünk!

Sajtos tejfölös tészta

Sajtos tejfölös tészta

0.0 0 szavazat
Fogás: tésztaételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

45

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm tészta (pl. penne, csőtészta vagy fusilli)

  • 200 gramm sajt (pl. trappista vagy cheddar)

  • 2 dl tejföl

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy lábasban forraljunk bőven sós vizet, majd főzzük ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, amíg al dente lesz. Szűrjük le, de ne öblítsük le hideg vízzel.
  • Közben egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pároljuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
  • A párolt fokhagymához adjuk hozzá a tejfölt, majd keverjük össze. Főzzük néhány percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
  • Vegyük le a tűzről, majd keverjük bele a reszelt sajtot. A meleg szószban a sajt el fog olvadni és egy homogén, selymes szószt képez.
  • A kifőtt tésztát tegyük vissza a lábasba, majd öntsük rá a sajtos tejfölt. Alaposan keverjük össze, hogy minden tészta meg legyen vonva a szósszal.
  • Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha szükséges, adjunk hozzá még sajtot vagy tejfölt a krémesebb állag érdekében.
  • Tálaláskor meg szórhatjuk aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel a frissítő ízért és díszítésért. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com