Tejfölös sajtos kenyérlángos langalló

Langalló, avagy a sajtos tejfölös kenyérlángos

Elkészítési idő: 2 óra 35 perc Nehézség: közepes

A kenyérlángos, vagyis a langalló amit nagyon sokféleképpen ismerhetünk már. Egyik hagyományos változata a tejfölös-sajtos feltéttel rendelkező kenyérlángos. Nem a leggyorsabban összedobható étel, de megéri a ráfordított időt.

Sajtos tejfölös langalló

0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: magyarNehézség: közepes
Adag

6

adag
Előkészítés

40

perc
Elkészítés

25

perc
Kelesztés

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

35

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 500 gramm liszt

  • 1 dl tej

  • 30 dkg krumpli

  • 3 dkg élesztő

  • 1 teáskanál

  • 0,5 dl olaj

  • 300 ml víz

  • A tetejére:
  • 200 gramm reszelt sajt

  • 2 dl tejföl

  • 2 fej lila hagyma

  • 1 csipet

  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • Sós vízben feltesszük főni a meghámozott, kockára vágott burgonyát.
  •   Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk és hagyjuk felfutni.
  • Ha a krumpli megfőtt, a vizet leöntjük és krumplinyomóval összenyomjuk. Ehhez hozzáöntjük a többi hozzávalót, az élesztővel együtt. Összedolgozzuk alaposan.
  • Letakarva 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A tésztát, ha megkelt, lisztezett felületre borítjuk és kinyújtjuk.
  • A tetejét megkenjük tejföllel, erre mehet rá a lila hagyma, reszelt sajt. Opcionális, hogy mit szeretnénk rá, de itt lehet hozzátenni szalonnát, kolbászt, ha így fogyasztanánk.
  • 200 fokra előmelegítjük a sütőt, majd ebben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com