Sajtos rúd

Sokáig ropogós sajtos rúd

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A sajtos rúd könnyen és gyorsan elkészíthető és igen közkedvelt a délutáni sós nassolivalók között, illetve különböző összejöveteleken. Az ínycsiklandó desszertek között is képes magára vonni a figyelmet. Pontosan emiatt érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, hiszen sokáig biztosan nem fog tartani ez a mindenki sós kedvence.

Sajtos rúd

0 0 szavazat
Fogás: sósKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

12

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 25 dkg 25 finomliszt

  • 20 dkg 20 vaj

  • 1 teáskanál 1

  • ½ teáskanál ½ szódabikarbóna

  • 50 ml 50 tej

  • 20 dkg 20 reszelt sajt

Elkészítés

  • A szódabikarbónát a sóval együtt elkeverjük a tejben.
  • A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságra.
  • A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megszórjuk még reszelt sajttal.
  • A tésztát éles késsel vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com