Rakott lencse

Sajtos rakott lencse

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: közepes

A rakott lencse egy tápláló és ízletes fogás, mely tökéletes választás lehet egy hideg téli napra. Ez a recept gazdag ízekkel és tápanyagokkal rendelkezik, és könnyen elkészíthető.

Rakott lencse

Rakott lencse

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

50

perc
Pihentetési idő

1

óra 
Összesen

2

óra 

10

perc

Hozzávalók

  • 400 gramm száraz lencse

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • 200 gramm sajt

  • 250 ml tejföl

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 1 teáskanál

  • teáskanál bors

Elkészítés

  • Áztassuk be a száraz lencsét hideg vízbe legalább 1 órára.
  • Mossuk meg alaposan a száraz lencsét, majd főzzük puhára sós vízben, de ügyelünk rá, hogy ne főzd túl, hogy ne essen szét.
  • Amikor megfőtt, szűrjük le, és tegyük félre.
  • Közben hevítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vékonyan szeletelt vöröshagymát, és pirítsuk meg üvegesre.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a megfőtt lencsét, a pirított vöröshagymát, a fűszerpaprikát, sót és fekete borsot.
  • Egy tűzálló tál alját kenjük ki olajjal.
  • Rétegezzük a lencsekeveréket és a reszelt sajtot a tálban. Ismételjük meg, amíg elfogynak a hozzávalók.
  • Végül rakjuk egyenletesen a tejfölt a tetejére.
  • Süssük a rakott lencsét előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarnára sül, és a sajt szépen megolvad. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com