Sajtos-kolbászos tepsis krumpli

Sajtos-kolbászos tepsis krumpli

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: közepes

A sajtos-kolbászos tepsis krumpli egy ízletes és tápláló fogás, mely ideális választás lehet egy könnyű vacsorához vagy családi összejövetelhez. Ez a recept egyszerűen elkészíthető, és a sajtos-kolbászos töltelék ízletesen kiegészíti a sült krumplit.

Tepsis krumpli

Tepsis krumpli

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 800 gramm burgonya

  • 200 gramm kolbász

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 200 gramm sajt

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (180°C fokos légkeverésnél) és készítsünk elő egy tepsit, amit kibélelhetünk sütőpapírral vagy kivajazhatunk.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott burgonyát, a kolbászt, a vöröshagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá az olívaolajat, a fűszerpaprikát, sót és borsot ízlés szerint, majd forgassuk össze alaposan, hogy minden összetevő jól át legyen keverve és be legyen vonva a fűszerekkel.
  • Öntsük a burgonya-kolbász keveréket előkészített tepsibe, és egyenletesen oszlassuk szét.
  • Szórjuk meg a reszelt sajttal a tetejét és fedjük le alufóliával.
  • üssük előmelegített sütőben 30 percig. Ezután távolítsuk el az alufóliát és süssük további 10-15 percig, vagy amíg a burgonyák aranybarnák és ropogósak, a sajt pedig szép aranybarnára olvadt.
  • Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy zöldhagymával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com