Egy kívül ropogós, belül puha sajtos buci biztosan a család új kedvenc péksüteménye lesz. Magában is lehet fogyasztani, de meg is tölthetjük nekünk tetsző töltelékkel is.
Sajtos bucik
Fogás: pékáruKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
15
adagElőkészítés
15
percSütés
30
percKelesztés
1
óra30
percÖsszesen
2
óra15
percHozzávalók
500 gramm liszt
1 dl olaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
20 dkg tejföl
1 darab tojás
2,5 dkg élesztő vagy porélesztő
15 dkg sajt
3 dl tejföl
Elkészítés
- Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt.
- A lisztet bele szitáljuk egy tálba, a sóval együtt. Ha az élesztő felfutott, adjuk hozzá és az olajjal együtt dagasszuk a tésztát.
- 1 óráig lefedve kelesztjük.
- Ha megkelt, lisztezett pultra borítjuk, majd 2-4 felé osztjuk a tésztát. Mindegyik részt nyújtsuk kör alakúra, kenjük meg a tejföllel.
- Vágjuk fel úgy, mint egy tortát. A háromszögekből készítsünk kifliket.
- Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, tegyük rá a kifliket, a tetejüket kenjük meg egy tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
- Sütés előtt még pihentessük 25-30 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com