Sajtos bucik

Sajtos bucik kelt tésztából

Elkészítési idő: 2 óra 15 perc Nehézség: könnyű

Egy kívül ropogós, belül puha sajtos buci biztosan a család új kedvenc péksüteménye lesz. Magában is lehet fogyasztani, de meg is tölthetjük nekünk tetsző töltelékkel is.

Sajtos bucik

0 0 szavazat
Fogás: pékáruKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

15

adag
Előkészítés

15

perc
Sütés

30

perc
Kelesztés

1

óra 

30

perc
Összesen

2

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm liszt

  • 1 dl olaj

  • 1 teáskanál

  • 1 teáskanál cukor

  • 20 dkg tejföl

  • 1 darab tojás

  • 2,5 dkg élesztő vagy porélesztő

  • 15 dkg sajt

  • 3 dl tejföl

Elkészítés

  • Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a bele morzsolt élesztőt.
  • A lisztet bele szitáljuk egy tálba, a sóval együtt. Ha az élesztő felfutott, adjuk hozzá és az olajjal együtt dagasszuk a tésztát.
  • 1 óráig lefedve kelesztjük.
  • Ha megkelt, lisztezett pultra borítjuk, majd 2-4 felé osztjuk a tésztát. Mindegyik részt nyújtsuk kör alakúra, kenjük meg a tejföllel.
  • Vágjuk fel úgy, mint egy tortát. A háromszögekből készítsünk kifliket.
  • Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, tegyük rá a kifliket, a tetejüket kenjük meg egy tojással és szórjuk meg reszelt sajttal.
  • Sütés előtt még pihentessük 25-30 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com