Sajtmártás

Egyszerű sajtmártás házilag

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

A sajtmártás egy ízletes és krémes fogás, amely tökéletes kiegészítése lehet számos ételnek, például húsoknak, tésztáknak vagy zöldségeknek. Ez a recept egy könnyen elkészíthető verziót mutat be, amely a sajtok gazdag ízét és krémes állagát kombinálja.

Sajtmártás

Sajtmártás

0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

25

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál vaj

  • 2 evőkanál liszt

  • 400 ml tej

  • 150 gramm reszelt sajt (pl. cheddar, trappista vagy ementáli)

  • 1 teáskanál mustár

  • só ízlés szerint

  • ízlés szerint bors vagy egyéb fűszerek

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon.
  • Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük össze a vajjal, amíg egy homogén masszát kapunk. Ezt nevezik “roux”-nak.
  • Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük simára a masszát. Keverjük addig, amíg a mártás sűrűsödni kezd.
  • Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és folyamatosan keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad és a mártás selymes és krémes lesz.
  • Keverjük hozzá mustárt, és ízesítsük sóval és ízlés szerinti fűszerekkel, például borssal vagy más aromás fűszerekkel.
  • Főzzük további néhány percig, amíg a mártás teljesen összeáll, majd vegyük le a tűzről. Jó étvágyat kívánunk!