Sajtkrémleves

Egyszerű sajtkrémleves

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A sajtkrémleves egy igazán krémes, ízletes étel, ha rajongunk a sajtért, ezt nem hagyhatjuk ki! Pirított kenyérkockákkal vagy baconnel tálalva még ízletesebb és különlegesebb legy a végeredmény!

Sajtkrémleves

Sajtkrémleves

0 0 szavazat
Fogás: levesKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 2 evőkanál vaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gereud fokhagyma

  • 2 evőkanál liszt

  • 1 liter zöldségalaplé

  • 250 ml tej

  • 2 bögre reszelt sajt (pl. trappista vagy cheddar)

  • 1 teáskanál mustár

  • 1 teáskanál szárított oregánó

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy közepes lábasban olvasszuk fel a vajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd pároljuk őket átlátszóvá, kb. 5 percig.
  • Szórjuk rá a lisztet, majd keverjük össze a hagymával, hogy kialakuljon egy sűrű massza, ez a rántás alapja lesz.
  • Lassan adagoljuk hozzá a zöldség alaplevet és a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós. Főzzük a levest közepes lángon, amíg sűrűsödik, kb. 10 percig.
  • Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a mustárt, az oregánót és a kakukkfüvet. Keverjük addig, amíg a sajt teljesen elolvad és a leves krémes állagú lesz. Ha szükséges, ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
  • A levest szűrjük át egy szitán, hogy még krémesebbé váljon, majd melegítsük újra az elkészítés előtt.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még ízletesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com