Sacher-torta

Klasszikus Sacher-torta

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A Sacher-torta egy gazdag és elegáns osztrák desszert, amelyet sötét csokoládéból és sűrű baracklekvárból készítenek. Ez a torta a bécsi kávéházak jellegzetes süteménye, és világszerte népszerű a csokoládé és a gyümölcs ízének tökéletes harmóniája miatt.

Sacher-torta

Sacher-torta

5.0 1 szavazat
Fogás: desszertKonyha: osztrákNehézség: közepes
Adag

8

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

1

óra 
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 140 gramm étcsokoládé

  • 140 gramm vaj

  • 110 gramm cukor

  • 5 darab tojás

  • 140 gramm finomliszt

  • 1 teáskanál sütőpor

  • A töltelékhez:
  • 150 gramm baracklekvár

  • A bevonathoz:
  • 200 gramm étcsokoládé

  • 200 ml tejszín

Elkészítés

  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A tésztához olvasszuk fel a csokoládét, majd keverjük hozzá a vajat és a cukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, majd óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét. Végül szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, és óvatosan keverjük össze.
  • Egy kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és kb. 45-50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté, és kenjük meg az alsó részt baracklekvárral. Helyezzük vissza a tetejét.
  • A bevonathoz olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel, majd öntsük a tortára, és egyenletesen kenjük szét a tetején és az oldalán. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com