Rukkola saláta

Ropogós rukkola saláta

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A rukkola saláta friss, ropogós és ízletes. Tökéletes választás lehet egy könnyű. egészséges ételnek, ami még a nyári melegben is frissít.

Rukkola saláta

Rukkola saláta

0 0 szavazat
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 150 gramm friss rukkola

  • 1 darab paradicsom

  • 0,5 darab uborka

  • 0,5 fej lilahagyma

  • 50 gramm parmezán sajt

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 evőkanál citromlé

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg alaposan és szárítsuk meg a rukkolát, majd tépkedjük szét a leveleket egy tálba.
  • Adjuk hozzá a rukkolához a vékonyra szeletelt paradicsomot, uborkát és lilahagymát.
  • Reszeljünk rá a friss parmezán sajtból és keverjük össze óvatosan.
  • Készítsük el az öntetet egy kis tálban. Keverjük össze az olívaolajat és a citromlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Öntsük az öntetet a salátára, majd óvatosan keverjük össze, hogy az öntet mindenhol eloszoljon.
  • Tálaljuk azonnal és frissen. A rukkola salátát lehet kiegészíteni például pirított dióval, grillezett csirkemellel vagy avokádóval is, hogy még ízletesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com