A rukkola saláta friss, ropogós és ízletes. Tökéletes választás lehet egy könnyű. egészséges ételnek, ami még a nyári melegben is frissít.
Rukkola saláta
Fogás: salátaKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
5
percElkészítés
15
percÖsszesen
20
percHozzávalók
150 gramm friss rukkola
1 darab paradicsom
0,5 darab uborka
0,5 fej lilahagyma
50 gramm parmezán sajt
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Mossuk meg alaposan és szárítsuk meg a rukkolát, majd tépkedjük szét a leveleket egy tálba.
- Adjuk hozzá a rukkolához a vékonyra szeletelt paradicsomot, uborkát és lilahagymát.
- Reszeljünk rá a friss parmezán sajtból és keverjük össze óvatosan.
- Készítsük el az öntetet egy kis tálban. Keverjük össze az olívaolajat és a citromlevet, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Öntsük az öntetet a salátára, majd óvatosan keverjük össze, hogy az öntet mindenhol eloszoljon.
- Tálaljuk azonnal és frissen. A rukkola salátát lehet kiegészíteni például pirított dióval, grillezett csirkemellel vagy avokádóval is, hogy még ízletesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com