A rozmaringos kacsamell szuper választás lehet az ünnepi asztalra is, de a hétköznapokon is egy különleges élményt adhat. A rozmaring és a kacsahús párosítása adja az étel jellegzetes ízvilágát.
Adag
4
adagElőkészítés
25
percElkészítés
30
percÖsszesen
55
percHozzávalók
4 darab kacsamellfilé
2 evőkanál friss rozmaring
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (vagy 180°C-ra, ha légkeveréses sütőt használunk).
- A kacsamellfiléket mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel. Vágjuk be a bőrös részükbe néhány helyen.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a friss rozmaring leveleket, a sót és a frissen őrölt fekete borsot.
- A kacsamelleket helyezzük egy sütőlapra vagy tepsibe, majd dörzsöljük be őket alaposan a rozmaringos fokhagymás olajkeverékkel minden oldalon.
- A kacsamellfiléket tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a bőr szépen megpirul, és a hús átsül, de még szép rózsaszín marad belül.
- Vegyük ki a kacsamelleket a sütőből, és hagyjuk őket pihenni néhány percig. Ez segít, hogy a húsok szaftosak maradjanak.
- Vágjuk fel a kacsamellfiléket szeletekre, majd tálaljuk azonnal. Kiválóan passzolnak hozzá például a sült zöldségek vagy a krumplipüré. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com