Rozmaringos kacsamell

Ropogós rozmaringos kacsamell

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: közepes

A rozmaringos kacsamell szuper választás lehet az ünnepi asztalra is, de a hétköznapokon is egy különleges élményt adhat. A rozmaring és a kacsahús párosítása adja az étel jellegzetes ízvilágát.

Rozmaringos kacsamell

0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 4 darab kacsamellfilé

  • 2 evőkanál friss rozmaring

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • 1 teáskanál

  • 0,5 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (vagy 180°C-ra, ha légkeveréses sütőt használunk).
  • A kacsamellfiléket mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel. Vágjuk be a bőrös részükbe néhány helyen.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a friss rozmaring leveleket, a sót és a frissen őrölt fekete borsot.
  • A kacsamelleket helyezzük egy sütőlapra vagy tepsibe, majd dörzsöljük be őket alaposan a rozmaringos fokhagymás olajkeverékkel minden oldalon.
  • A kacsamellfiléket tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 20-25 percig, vagy amíg a bőr szépen megpirul, és a hús átsül, de még szép rózsaszín marad belül.
  • Vegyük ki a kacsamelleket a sütőből, és hagyjuk őket pihenni néhány percig. Ez segít, hogy a húsok szaftosak maradjanak.
  • Vágjuk fel a kacsamellfiléket szeletekre, majd tálaljuk azonnal. Kiválóan passzolnak hozzá például a sült zöldségek vagy a krumplipüré. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com