A röszti egy hagyományos étel, aminek alapja a burgonya. A végeredmény egy ropogós, ízletes és laktató fogás, ami jól megállja a helyét főételként vagy köretként is.

Házi röszti burgonya
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
25
percÖsszesen
40
percHozzávalók
1 kilogramm burgonya
1 fej méretű vöröshagyma
2 darab tojás
3 evőkanál liszt
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyákat. Nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet a reszelt burgonyából.
- Keverjük össze a reszelt burgonyát a felaprított vöröshagymával, tojással és liszttel egy tálban. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Keverjük jól össze az összetevőket.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Kanalazzuk a burgonyás masszából a serpenyőbe, majd lapítsuk el őket egyenletesen, hogy kis pogácsákat kapjunk.
- Süssük a rösztiket mindkét oldalukon aranybarnára. Ez kb. 4-5 percig tarthat minden oldalon. Tegyük át a sült rösztiket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
- Ismételjük meg a folyamatot a többi burgonyás masszával, amíg az összes röszti elkészül.
- Tálaljuk a rösztiket frissen, forrón. Akár tejföllel és friss zöldfűszerekkel is tálalható. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com