Röszti

Házi röszti burgonya

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A röszti egy hagyományos étel, aminek alapja a burgonya. A végeredmény egy ropogós, ízletes és laktató fogás, ami jól megállja a helyét főételként vagy köretként is.

Házi röszti burgonya

Házi röszti burgonya

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

25

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 1 kilogramm burgonya

  • 1 fej méretű vöröshagyma

  • 2 darab tojás

  • 3 evőkanál liszt

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Hámozzuk meg és reszeljük le a burgonyákat. Nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet a reszelt burgonyából.
  • Keverjük össze a reszelt burgonyát a felaprított vöröshagymával, tojással és liszttel egy tálban. Fűszerezzük sóval és frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint. Keverjük jól össze az összetevőket.
  • Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Kanalazzuk a burgonyás masszából a serpenyőbe, majd lapítsuk el őket egyenletesen, hogy kis pogácsákat kapjunk.
  • Süssük a rösztiket mindkét oldalukon aranybarnára. Ez kb. 4-5 percig tarthat minden oldalon. Tegyük át a sült rösztiket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
  • Ismételjük meg a folyamatot a többi burgonyás masszával, amíg az összes röszti elkészül.
  • Tálaljuk a rösztiket frissen, forrón. Akár tejföllel és friss zöldfűszerekkel is tálalható. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com