A rosé kacsamell kinézetének köszönhetően egy elegáns, mutatós és ízletes fogás. Ez az étel tökéletes ünnepi vacsorákra, de ha vágynánk egy különleges ízélményre, bármikor szuper fogás lesz az asztalon.
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
4 darab kacsamell
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjunk be a bőrébe egy kereszt alakot, de vigyázzunk, hogy ne vágjunk bele a húsba.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, sót és frissen őrölt fekete borsot.
- A kacsamellet helyezzük a fűszeres olajos keverékbe, és alaposan masszírozzuk át, hogy minden oldalát bevonja a pác.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat közepes lángon. Helyezzük a kacsamellet a serpenyőbe, a bőrös oldalával lefelé.
- Süssük a kacsamellet a serpenyőben, amíg a bőre aranybarnára pirul, ez kb. 5-6 perc. Fordítsuk meg, és süssük még 1-2 percig.
- Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 10-12 percig, vagy amíg a kacsamell közepén elérjük a kívánt színt (pl. közepesen átsült vagy rózsaszínű).
- Vegyük ki a kacsamellet a sütőből, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, hogy a húsok nedvessége visszahúzódjon.
- Vágjuk fel a kacsamellet szeletekre, majd tálaljuk friss salátátával, káposztával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com