A rosé kacsamell kinézetének köszönhetően egy elegáns, mutatós és ízletes fogás. Ez az étel tökéletes ünnepi vacsorákra, de ha vágynánk egy különleges ízélményre, bármikor szuper fogás lesz az asztalon.
Rosé kacsamell
Fogás: hűsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
15
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óra5
percHozzávalók
4 darab kacsamell
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
- A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjunk be a bőrébe egy kereszt alakot, de vigyázzunk, hogy ne vágjunk bele a húsba.
- Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, sót és frissen őrölt fekete borsot.
- A kacsamellet helyezzük a fűszeres olajos keverékbe, és alaposan masszírozzuk át, hogy minden oldalát bevonja a pác.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat közepes lángon. Helyezzük a kacsamellet a serpenyőbe, a bőrös oldalával lefelé.
- Süssük a kacsamellet a serpenyőben, amíg a bőre aranybarnára pirul, ez kb. 5-6 perc. Fordítsuk meg, és süssük még 1-2 percig.
- Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 10-12 percig, vagy amíg a kacsamell közepén elérjük a kívánt színt (pl. közepesen átsült vagy rózsaszínű).
- Vegyük ki a kacsamellet a sütőből, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, hogy a húsok nedvessége visszahúzódjon.
- Vágjuk fel a kacsamellet szeletekre, majd tálaljuk friss salátátával, káposztával. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com