Rosé kacsamell

Rosé kacsamell

Elkészítési idő: 1 óra 5 perc Nehézség: közepes

A rosé kacsamell kinézetének köszönhetően egy elegáns, mutatós és ízletes fogás. Ez az étel tökéletes ünnepi vacsorákra, de ha vágynánk egy különleges ízélményre, bármikor szuper fogás lesz az asztalon.

Rosé kacsamell

0 0 szavazat
Fogás: hűsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

5

perc

Hozzávalók

  • 4 darab 4 kacsamell

  • 1 evőkanál 1 olívaolaj

  • 2 gerezd 2 fokhagyma

  • 1 teáskanál 1 szárított kakukkfű

  • 1 teáskanál 1 szárított rozmaring

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
  • A kacsamellet mossuk meg és töröljük szárazra. Vágjunk be a bőrébe egy kereszt alakot, de vigyázzunk, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  • Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, sót és frissen őrölt fekete borsot.
  • A kacsamellet helyezzük a fűszeres olajos keverékbe, és alaposan masszírozzuk át, hogy minden oldalát bevonja a pác.
  • Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat közepes lángon. Helyezzük a kacsamellet a serpenyőbe, a bőrös oldalával lefelé.
  • Süssük a kacsamellet a serpenyőben, amíg a bőre aranybarnára pirul, ez kb. 5-6 perc. Fordítsuk meg, és süssük még 1-2 percig.
  • Tegyük a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 10-12 percig, vagy amíg a kacsamell közepén elérjük a kívánt színt (pl. közepesen átsült vagy rózsaszínű).
  • Vegyük ki a kacsamellet a sütőből, és hagyjuk pihenni 5-10 percig, hogy a húsok nedvessége visszahúzódjon.
  • Vágjuk fel a kacsamellet szeletekre, majd tálaljuk friss salátátával, káposztával. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com