Rántott mozzarella rudacskák

Roppanós rántott mozzarella rudacskák

Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: könnyű

A rántott mozzarella rudacskák ropogós külsővel és olvadó sajtbelsővel rendelkező, ellenállhatatlan csemege. Ez a gyors és egyszerű előétel tökéletes választás lehet partikra, filmnézéshez vagy akár egy könnyű vacsorához is, amely garantáltan minden korosztály számára kedvenc lesz.

Rántott mozzarella rudacskák

Rántott mozzarella rudacskák

0.0 0 szavazat
Fogás: előételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

15

perc
Elkészítés

5

perc
Összesen

20

perc

Hozzávalók

  • 2 darab mozzarella golyó

  • 1 bögre finomliszt

  • 2 darab tojás

  • 2 bögre zsemlemorzsa

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 0,5 teáskanál fokhagymapor

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Készítsünk elő három mély tányért vagy tálat a panírozáshoz: az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba öntsük a felvert tojásokat, a harmadikba pedig keverjük össze a zsemlemorzsát a fűszerpaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal.
  • A mozzarella rudacskákat először forgassuk meg alaposan a lisztben, rázzuk le róluk a felesleget, mártsuk a tojásba, majd görgessük bele a fűszeres zsemlemorzsába, ügyelve arra, hogy minden oldalukon legyen rajtuk panír.
  • Egy nagy serpenyőben hevítünk olajat közepes-magas hőfokon (az olajnak kb. 1,5-2 cm mélyen kell állnia a serpenyőben). Amikor az olaj forró (egy morzsa beledobva azonnal pezsegni kezd), óvatosan helyezzük bele a panírozott mozzarella rudacskákat, és süssük őket aranybarnára minden oldalukon, körülbelül 1-2 percig.
  • Amint kész, helyezzük őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com