Szezámmagos csirke

Ropogós szezámmagos csirke

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

Sokan ismerhetjük már ezt a különleges, mézes ételt éttermekből vagy büfékből, de nem kell elhagyni az otthonunkat, ha épp enni szeretnénk egy adagot belőle. Előállítása sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk és egy kiadós, nagyon finom fogást kaphatunk, ha ezt az ételt szolgáljuk fel!

Szezámmagos csirke

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • A bundához:
  • 6 evőkanál finomliszt

  • 60 dkg csirkemell

  • 1 darab tojás

  • 3 evőkanál étkezési keményítő

  • 1 csipet

  • 1 evőkanál olaj

  • 1,5 kávéskanál sütőpor

  • 2 evőkanál víz

  • A mázhoz:
  • 2 teáskanál méz

  • 10 dkg ketchup

  • 3 evőkanál szezámmag

Elkészítés

  • A csirkemellfilét alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk fel.
  • A bunda többi összetevőjét egy tálban összekeverjük tehát a keményítőt, sütőport, vizet, olajat, tojást, sót és a lisztet. A sűrű masszánkat keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  • A máz elkészítéséhez összekeverjük a mézet, ketchupot és a szezámmagot.
  • A hús darabokat beleforgatjuk a masszába, majd forró olajban kisütjük.
  • Amint megsültek, kivesszük az olajból és a mázban megforgatjuk őket. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A szezámmagos csirkét rizzsel vagy zöldséges tésztával is tálalhatjuk.

Fotó: canva.com