A sült zeller ízletes, ropogós mégis egészséges fogás, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Kiváló lehet köretként is, de akár önmagában is fogyasztható!
Sült zeller
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
50
percÖsszesen
1
óraHozzávalók
4 darab zeller
2 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
- Mossuk meg alaposan a zellereket, majd hámozzuk meg és vágjuk őket karikákra vagy szeletekre.
- Egy tepsibe terítsük ki a zellerszeleteket, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Keverjük át alaposan, hogy minden zeller be legyen vonva olajjal.
- Sózzuk meg és borsozzuk meg ízlés szerint. Alacsonyabb kalóriatartalom érdekében használjunk kevesebb sót.
- Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig, vagy amíg a zeller aranybarnára pirul és megpuhul.
- Közben néha keverjük át a zellert a tepsiben, hogy egyenletesen süljön.
- Amikor a sült zeller kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még ízletesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com