Sült zeller

Ropogós sült zeller tepsiben

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A sült zeller ízletes, ropogós mégis egészséges fogás, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is. Kiváló lehet köretként is, de akár önmagában is fogyasztható!

Sült zeller

Sült zeller

0.0 0 szavazat
Fogás: köretKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

50

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab zeller

  • 2 evőkanál olívaolaj

  • só ízlés szerint

  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
  • Mossuk meg alaposan a zellereket, majd hámozzuk meg és vágjuk őket karikákra vagy szeletekre.
  • Egy tepsibe terítsük ki a zellerszeleteket, majd locsoljuk meg az olívaolajjal. Keverjük át alaposan, hogy minden zeller be legyen vonva olajjal.
  • Sózzuk meg és borsozzuk meg ízlés szerint. Alacsonyabb kalóriatartalom érdekében használjunk kevesebb sót.
  • Tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 45-60 percig, vagy amíg a zeller aranybarnára pirul és megpuhul.
  • Közben néha keverjük át a zellert a tepsiben, hogy egyenletesen süljön.
  • Amikor a sült zeller kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni.
  • Tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, hogy még ízletesebb legyen. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com