Oldalas

Ropogós sült oldalas

Elkészítési idő: 4 óra 20 perc Nehézség: könnyű

Az oldalasnak sokféle változata létezik, így aki szereti a szaftos, kívül ropogós-belül puha húsokat, mindenképp adjon egy esélyt ennek a változatnak.

Sült oldalas

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Sütés

1

óra 

50

perc
Hűtés

2

óra 

20

perc
Összesen

4

óra 

20

perc

Hozzávalók

  • 1,5 kilogramm oldalas

  • 1 fej fokhagyma

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • zsír

  • rozmaring

Elkészítés

  • Az oldalast tisztítsuk meg. Sózzuk és borsozzuk, és zsírral kikent tepsibe fektessük a húst.
  • Rakjuk mellé, vagy rá a fokhagymát és a rozmaring ágat.
  • 2 óráig pihentessük a hűtőben.
  • Ha kivettük, öntsünk rá legalább 2 dl vizet és 170 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 60-90 percig süssük. Közben locsolgassuk és forgassuk a húst.
  • Ha megpuhult, a fóliát levehetjük, így süssük még 15-20 percig.
  • Ha elkészült, tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com