Az oldalasnak sokféle változata létezik, így aki szereti a szaftos, kívül ropogós-belül puha húsokat, mindenképp adjon egy esélyt ennek a változatnak.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percSütés
1
óra50
percHűtés
2
óra20
percÖsszesen
4
óra20
percHozzávalók
1,5 kilogramm oldalas
1 fej fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
zsír
rozmaring
Elkészítés
- Az oldalast tisztítsuk meg. Sózzuk és borsozzuk, és zsírral kikent tepsibe fektessük a húst.
- Rakjuk mellé, vagy rá a fokhagymát és a rozmaring ágat.
- 2 óráig pihentessük a hűtőben.
- Ha kivettük, öntsünk rá legalább 2 dl vizet és 170 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 60-90 percig süssük. Közben locsolgassuk és forgassuk a húst.
- Ha megpuhult, a fóliát levehetjük, így süssük még 15-20 percig.
- Ha elkészült, tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com