Rántott csirkemell

Ropogós rántott csirkemell

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A rántott csirkemell az az étel, aminek hallatán mindenkinek eszébe juthatnak a vasárnapi ebédek, hiszen ezeknek egyik fontos főszereplője ez a főétel.

Rántott csirkemell

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell

  • 3 darab tojás

  • 30 gramm liszt

  • 1 csipet

  • 1 csipet bors

  • 60 gramm zsemlemorzsa

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A hússzeleteket mossuk meg alaposan, majd klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
  • Egy tálban keverjük össze a sót, a borsot és a lisztet. Egy másik tálban keverjük el a felvert tojásokat és egy harmadik tálba szórjuk a zsemlemorzsát.
  • A hússzeleteket forgassuk meg a lisztkeverékben, a tojásokban és a zsemlemorzsában.
  • Serpenyőben melegítsünk olajat és beletehetjük a hússzeleteket, mindkét oldalukat addig sütjük, ameddig szép, aranybarna nem lesz.
  • Ha elkészült az összes hússzelet, lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com