A rántott csirkemell az az étel, aminek hallatán mindenkinek eszébe juthatnak a vasárnapi ebédek, hiszen ezeknek egyik fontos főszereplője ez a főétel.
Adag
4
adagElőkészítés
10
percElkészítés
20
percÖsszesen
30
percHozzávalók
4 darab csirkemell
3 darab tojás
30 gramm liszt
1 csipet só
1 csipet bors
60 gramm zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A hússzeleteket mossuk meg alaposan, majd klopfoljuk ki. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
- Egy tálban keverjük össze a sót, a borsot és a lisztet. Egy másik tálban keverjük el a felvert tojásokat és egy harmadik tálba szórjuk a zsemlemorzsát.
- A hússzeleteket forgassuk meg a lisztkeverékben, a tojásokban és a zsemlemorzsában.
- Serpenyőben melegítsünk olajat és beletehetjük a hússzeleteket, mindkét oldalukat addig sütjük, ameddig szép, aranybarna nem lesz.
- Ha elkészült az összes hússzelet, lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com