Rizses hús

Klasszikus rizses hús

Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: könnyű

A rizses hús egy nagyon népszerű és kedvelt étel, mivel nem kell sok időt foglalkozni az elkészítéssel, mégis egy nagyon ízletes főétel a végeredmény.

Rizses hús

Rizses hús

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

35

perc
Összesen

55

perc

Hozzávalók

  • 500 gramm marhahús (pl. marha aprólék vagy tarja)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olívaolaj vagy sertészsír

  • 1 bögre rizs

  • 2 bögre húsleves vagy víz

  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • só ízlés szerint

Elkészítés

  • Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat vagy sertészsírt közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranyszínűre.
  • Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsuk további 1-2 percig, amíg illatos lesz.
  • Tegyük a kockázott marhahúst a serpenyőbe, és süssük meg mindkét oldalát, amíg szép barna kéreg képződik rajta.
  • Adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát és köményt, majd keverjük össze, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Adjuk hozzá a rizst a serpenyőhöz, és pirítsuk néhány percig, amíg kissé áttetszővé válik.
  • Öntsük fel a serpenyőt húslevessel vagy vízzel. Adjunk hozzá sót ízlés szerint. Hagyjuk felforrni, majd csökkentsük a hőmérsékletet alacsonyra, és fedjük le a serpenyőt.
  • Főzzük lassú tűzön kb. 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul, és a folyadék felszívódik. Időnként keverjük át a húst és a rizst.
  • Ha a rizs megpuhult, vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyjuk állni fedő alatt még 10 percig.
  • Tálaljuk a rizses húst friss petrezselyemmel vagy kaporral megszórva. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com