Ricottás ravioli

Ricottás ravioli

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: közepes

A ricottás ravioli egy klasszikus olasz tésztaétel, amely gazdag és krémes töltelékkel készül. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy különleges vacsorához, és bár kissé időigényes, az eredmény minden bizonnyal megéri a fáradozást.

Ravioli

Ravioli

5.0 1 szavazat
Fogás: főételKonyha: olaszNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

30

perc
Elkészítés

30

perc
Pihentetési idő

30

perc
Összesen

1

óra 

30

perc

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 300 gramm finomliszt

  • 3 darab tojás

  • A töltelékhez:
  • 250 gramm ricotta sajt

  • 50 gramm reszelt parmezán sajt

  • 1 darab tojás

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet és a tojásokat, majd gyúrjuk sima, rugalmas tésztává. Csomagoljuk be folpackba, és hagyjuk pihenni 30 percig.
  • A töltelékhez keverjük össze a ricottát, a parmezánt, a tojássárgáját, sót, borsot és szerecsendiót (ha használjuk). Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és helyezzünk rá kis adagokban a tölteléket. Helyezzünk rá egy másik tésztaréteget, és formázzunk raviolikat egy ravioliszeletelővel vagy egy pohárral.
  • Forraljunk fel vizet egy nagy fazékban, sózzuk meg, és főzzük a raviolikat 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrjük le, és tálaljuk olívaolajjal és friss bazsalikomlevelekkel. Tálalhatjuk paradicsomszósszal vagy vajban pirítva is. Jó étvágyat kívánunk!

Megjegyzések

  • Tipp: A tölteléket ízlés szerint gazdagíthatjuk spenóttal, gombával vagy más kedvelt hozzávalókkal.

Fotó: canva.com