Fanta szelet

Retró fanta szelet

Elkészítési idő: 3 óra 15 perc Nehézség: közepes

A fanta szelet egy igazi klasszikus sütemény, melynek különleges ízét a fanta üdítő, a túrós krém és a kakaós piskóta kombinációja adja. Melegebb időben is tökéletes desszert.

Fanta szelet

0 0 szavazat
Fogás: desszertKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

14

adag
Előkészítés

25

perc
Elkészítés

30

perc
Hűtési idő

2

óra 

20

perc
Összesen

3

óra 

15

perc

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 6 evőkanál cukor

  • 6 darab tojás

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 4 evőkanál liszt

  • 0,5 dkg sütőpor

  • 1 dl olaj

  • A krémhez:
  • 500 gramm túró

  • 250 gramm vaj

  • 200 gramm cukor

  • 1 darab citrom reszelt héja

  • 2 teáskanál sütőpor

  • A mázhoz:
  • 80 gramm vaníliás pudingpor

  • 4 evőkanál cukor

  • 7 dl fanta üdítő

Elkészítés

  • Első lépésként a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzá öntjük az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd összeforgatjuk a két tésztát.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót, a vajat, a cukrot, a citrom héját és a vaníliás cukrot elkeverjük. Ha a piskóta elkészült és kihűlt, ráöntjük a túrós masszát. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a tészta tetejét.
  • Pudingot főzünk, de tej helyett, a fanta üdítővel és cukorral főzzük meg. Ha narancssárgás színe lett és besűrűsödött, akkor jó.
  • A fantás krémet a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük 2 órára. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com