A fanta szelet egy igazi klasszikus sütemény, melynek különleges ízét a fanta üdítő, a túrós krém és a kakaós piskóta kombinációja adja. Melegebb időben is tökéletes desszert.
Adag
14
adagElőkészítés
25
percElkészítés
30
percHűtési idő
2
óra20
percÖsszesen
3
óra15
percHozzávalók
- A piskótához:
6 evőkanál cukor
6 darab tojás
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
0,5 dkg sütőpor
1 dl olaj
- A krémhez:
500 gramm túró
250 gramm vaj
200 gramm cukor
1 darab citrom reszelt héja
2 teáskanál sütőpor
- A mázhoz:
80 gramm vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
7 dl fanta üdítő
Elkészítés
- Első lépésként a cukrot és a tojást habosra keverjük, hozzá öntjük az olajat. Egy másik tálban összekeverjük a kakaóport, a lisztet és a sütőport, majd összeforgatjuk a két tésztát.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Ameddig sül, elkészítjük a krémet. A túrót, a vajat, a cukrot, a citrom héját és a vaníliás cukrot elkeverjük. Ha a piskóta elkészült és kihűlt, ráöntjük a túrós masszát. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a tészta tetejét.
- Pudingot főzünk, de tej helyett, a fanta üdítővel és cukorral főzzük meg. Ha narancssárgás színe lett és besűrűsödött, akkor jó.
- A fantás krémet a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük 2 órára. Felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com