Resztelt csirkemáj

Hagymás resztelt csirkemáj

Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: könnyű

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a máj nagyon értékes táplálék, mégis ritkán kerül az asztalra. Természetesen a resztelt csirkemáj elkészítésének is vannak titkai, amelyeket ha ismerünk, nagyon finom étellel gazdagíthatjuk a táplálkozásunkat. A resztelt szó a német rösten igéből ered, azt jelenti, hogy pirítani. Ez máris az egyik tipp: a májat pirítjuk és nem pároljuk.

Resztelt csirkemáj

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: magyarNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

15

perc
Összesen

25

perc

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma

  • 50 dkg csirkemáj

  • 10 dkg sertészsír

  • 1 teáskanál

  • 1 kávéskanál bors

  • 2 teáskanál édes/erős piros paprika

  • 1 kávéskanál majoránna

  • 1 darab paradicsomkrém (opcionális)

  • 1 darab zöld paprika

Elkészítés

  • A legelső lépés a megfelelő máj kiválasztása. Ugyan mi most csirkemájat készítünk, használhatunk borjú- vagy sertésmájat is.
  • Először forró vízzel megmossuk a májat, aztán megtisztítjuk az erektől és hártyáktól.
  • Újra megmossuk, hagyjuk megszáradni, majd 1,5-2 cm széles csíkokra vágjuk.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, majd felkockázzuk. Zsíron megdinszteljük, s hozzáadjuk a fűszereket, azaz ekkor kerül az ételbe a bors, piros paprika, majoránna, kivéve a só.
  • Ezután tesszük a serpenyőbe a májat, amelyet néhány percig mindkét oldalán megpirítunk. Kb. 10-15 percig főzzük a saját levében. Amennyiben hiányzik folyadék, nagyon kevés vízzel felönthetjük.
  • Amint puhának tűnik és a próbát is kiállja, azaz nem folyik belőle véres lé, így biztosak lehetünk benne, hogy átsült, még megsózzuk, majd levesszük a tűzről. Ha továbbfőzzük, mint amennyi időre szüksége van, a máj megkeményedik.
  • Hagyományos köreteinkkel, párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálalhatjuk, valamint ne felejtkezzünk el a savanyúságról sem! Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com