Reszelt krumplis omlett

Reszelt krumplis omlett

Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: könnyű

A reszelt krumplis omlett egy könnyen elkészíthető és ízletes étel, amely ideális választás lehet egy gyors és tápláló reggeli vagy vacsora számára. Ez a recept egyszerű alapanyagokból áll, és gyorsan elkészül, így akár a hétköznapi rohanós reggelekre is tökéletes választás lehet.

Omlett

Omlett

0.0 0 szavazat
Fogás: reggeliKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

2

adag
Előkészítés

10

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

30

perc

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya

  • 4 darab tojás

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 evőkanál vaj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Mossuk meg alaposan és hámozzuk meg a burgonyát. Reszeljük le finomra a burgonyát egy durva reszelőn, majd tegyük egy tálba.
  • Hámozzuk meg és aprítsuk fel finomra a vöröshagymát.
  • Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat vagy vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
  • Adjuk hozzá a reszelt burgonyát a serpenyőhöz, és süssük közepes lángon, gyakran kevergetve, amíg a burgonya megpuhul és kissé aranybarnára sül, ez kb. 10-12 perc.
  • Eközben verjük fel a tojásokat egy tálban. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • Amikor a burgonya már szép aranybarna, öntsük rá a felvert tojást, és alaposan keverjük össze, hogy a tojás jól eloszljon a burgonyán.
  • Süssük az omlettet közepes lángon, amíg a tojás megszilárdul, ez kb. 5-7 perc.
  • Ha az omlett alsó része már megpirult, fordítsuk meg vagy helyezzük a sütőbe, hogy a teteje is megpiruljon, még kb. 3-5 percig.
  • Ha kész, szórjuk meg friss petrezselyemmel vagy snidlinggel, majd szeleteljük fel és tálaljuk azonnal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com