Répafasírt

Egyszerű répafasírt

Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: könnyű

A répafasírt egy egészséges, ízletes és színes alternatíva, amely remekül illeszkedik a vegetáriánus étrendbe. Ez a fogás nemcsak egészséges, de a répa édes íze és a fűszerek harmonikus kombinációja miatt rendkívül ízletes is. Tökéletes választás, ha valami könnyű, mégis tápláló és ízletes ételt szeretnél az asztalra varázsolni.

Répafasírt

Répafasírt

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

40

perc
Összesen

1

óra 

Hozzávalók

  • 4 darab répa

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 100 gramm zsemlemorzsa

  • 2 darab tojás

  • 1 teáskanál őrölt kömény

  • 0,5 teáskaná őrölt fahéj

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj

Elkészítés

  • Egy nagy tálban keverjük össze a lereszelt répát, a finomra aprított vöröshagymát, az átpasszírozott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a köményt, a fahéjat, a sót, a borsot. Gyúrjuk össze alaposan.
  • Nedves kézzel formázzunk a keverékből kis fasírtokat. A méretük legyen körülbelül egy diónyi, de ez ízlés szerint variálható.
  • Egy nagy serpenyőben, közepes lángos hevítsünk olajat. Süssük a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára, körülbelül 5-7 percig egyik oldalon, majd fordítsuk meg őket, és süssük a másik oldalukat is.
  • A kész fasírtokat helyezzük papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj. Tálalhatjuk friss salátával, joghurtos mártogatóssal vagy akár könnyű tzatzikivel is. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com