Rántott karaj

Rántott karaj

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A rántott karaj egy igazán klasszikus fogás, amely sokszor a vasárnapi ebédek elengedhetetlen része. Az elkészítése egyszerű, de van pár lépés, amire érdemes figyelni a tökéletes panír érdekében.

Rántott karaj

0.0 0 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj

  • 2 darab tojás

  • 60 gramm liszt

  • 60 gramm zsemlemorzsa

  • 0,5 teáskanál

  • ¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors

  • olaj a sütéshez

  • citrom szeletek a tálaláshoz

Elkészítés

  • A sertéskaraj szeleteket enyhén klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
  • Egy mély tányérban verjük fel a tojásokat.
  • Egy másik tányérban keverjük össze a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót és a fekete borsot.
  • Egy serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat közepes hőmérsékleten.
  • A karaj szeleteket forgassuk meg először a lisztben, majd mártsuk a felvert tojásba, végül forgassuk át a zsemlemorzsában, hogy jól bevonja mindkét oldalukat.
  • Helyezzük a panírozott karaj szeleteket óvatosan a forró olajba, és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre, kb. 3-4 percig minden oldalon. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, hogy a panír ne égjen meg, és a hús szépen átsüljön.
  • Ha elkészültek, helyezzük a rántott karaj szeleteket papírtörlőre, hogy felszívja az esetleges felesleges olajat.
  • Tálaláskor kísérjük citrom szeletekkel, amelyeket a rántott karaj mellé helyezhetünk. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com