A rántott karaj egy igazán klasszikus fogás, amely sokszor a vasárnapi ebédek elengedhetetlen része. Az elkészítése egyszerű, de van pár lépés, amire érdemes figyelni a tökéletes panír érdekében.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
4 szelet sertéskaraj
2 darab tojás
60 gramm liszt
60 gramm zsemlemorzsa
0,5 teáskanál só
¼ teáskanál frissen őrölt fekete bors
olaj a sütéshez
citrom szeletek a tálaláshoz
Elkészítés
- A sertéskaraj szeleteket enyhén klopfoljuk ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalukat.
- Egy mély tányérban verjük fel a tojásokat.
- Egy másik tányérban keverjük össze a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót és a fekete borsot.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel elegendő olajat közepes hőmérsékleten.
- A karaj szeleteket forgassuk meg először a lisztben, majd mártsuk a felvert tojásba, végül forgassuk át a zsemlemorzsában, hogy jól bevonja mindkét oldalukat.
- Helyezzük a panírozott karaj szeleteket óvatosan a forró olajba, és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre, kb. 3-4 percig minden oldalon. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, hogy a panír ne égjen meg, és a hús szépen átsüljön.
- Ha elkészültek, helyezzük a rántott karaj szeleteket papírtörlőre, hogy felszívja az esetleges felesleges olajat.
- Tálaláskor kísérjük citrom szeletekkel, amelyeket a rántott karaj mellé helyezhetünk. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com