Rántott csirkeszárny

Ropogós rántott csirkeszárny

Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: közepes

A rántott csirkeszárny egy igazán ízletes és ropogós húsétel, amelyet nagyon egyszerűen készíthetünk el otthon. Tökéletes választás lehet bármely főétkezés alkalmával.

Rántott csirkeszárny

5.0 1 szavazat
Fogás: húsételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

20

perc
Összesen

40

perc

Hozzávalók

  • 12 darab csirkeszárny

  • 2 darab tojás

  • 0,5 bögre liszt

  • 0,5 bögre zsemlemorzsa

  • 1 teáskanál fűszerpaprika

  • 0,5 bögre őrölt kömény

  • 0,5 teáskanál szárított oregánó

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
  • Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a lisztet, a fűszerpaprikát, a köményt, az oregánót, sót és borsot.
  • Egy másik tálban verjük fel a tojásokat egy kevés sóval.
  • Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon.
  • Hempergessük a csirkeszárnyakat először a liszt- és fűszerkeverékbe, majd a felvert tojásba, végül pedig újra a lisztkeverékbe. Minden oldalán alaposan vonjuk be a húsokat.
  • Tegyük a bepanírozott csirkeszárnyakat az előmelegített olajba, és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre és ropogósra. Ez kb. 10-14 perc.
  • Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat itassuk fel.
  • Tálaljuk azonnal, melegen, esetleg köretként salátával vagy sült krumplival. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com