A rántott csirkeszárny egy igazán ízletes és ropogós húsétel, amelyet nagyon egyszerűen készíthetünk el otthon. Tökéletes választás lehet bármely főétkezés alkalmával.
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
20
percÖsszesen
40
percHozzávalók
12 darab csirkeszárny
2 darab tojás
0,5 bögre liszt
0,5 bögre zsemlemorzsa
1 teáskanál fűszerpaprika
0,5 bögre őrölt kömény
0,5 teáskanál szárított oregánó
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat mossuk meg, majd szárítsuk meg alaposan papírtörlővel.
- Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a lisztet, a fűszerpaprikát, a köményt, az oregánót, sót és borsot.
- Egy másik tálban verjük fel a tojásokat egy kevés sóval.
- Melegítsünk olajat egy serpenyőben közepes lángon.
- Hempergessük a csirkeszárnyakat először a liszt- és fűszerkeverékbe, majd a felvert tojásba, végül pedig újra a lisztkeverékbe. Minden oldalán alaposan vonjuk be a húsokat.
- Tegyük a bepanírozott csirkeszárnyakat az előmelegített olajba, és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre és ropogósra. Ez kb. 10-14 perc.
- Amikor a csirkeszárnyak készre sültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat itassuk fel.
- Tálaljuk azonnal, melegen, esetleg köretként salátával vagy sült krumplival. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com