A rántott camembert egy ízletes és bársonyos fogás, melynek elkészítése egyszerű, de mégis különleges élményt nyújt. Ez a recept a francia konyha egyik klasszikus étele, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is.
Rántott camembert
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag
4
adagElőkészítés
20
percElkészítés
30
percÖsszesen
50
percHozzávalók
2 darab camembert sajt
2 darab tojás
0,5 bögre liszt
0,5 bögre zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Elkészítés
- Vágjuk a camembert sajtokat szeletekre vagy kis darabokra, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk tálalni.
- Készítsünk három külön tálkát vagy mély tányért. Az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat egy csipet sóval és borssal, a harmadikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát egy kis sóval és borssal.
- Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben.
- Minden camembert szeletet forgassunk meg először lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy jól bevonjuk őket minden oldalról.
- Tegyük a bepanírozott camembert szeleteket az előmelegített olajba, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat, kb. 2-3 percig mindkét oldalon.
- Amikor a camembert szeletek szép aranybarnák és ropogósak, vegyük ki őket az olajból, és tegyük őket papírtörlőre, hogy lecsepegtessük róluk az olajat.
- Tálaljuk azonnal friss salátával vagy gyümölcsszósszal. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com