Rántott camembert

Ropogós rántott camembert

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: közepes

A rántott camembert egy ízletes és bársonyos fogás, melynek elkészítése egyszerű, de mégis különleges élményt nyújt. Ez a recept a francia konyha egyik klasszikus étele, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is.

Rántott camembert

Rántott camembert

0.0 0 szavazat
Fogás: főételKonyha: nemzetköziNehézség: közepes
Adag

4

adag
Előkészítés

20

perc
Elkészítés

30

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 2 darab camembert sajt

  • 2 darab tojás

  • 0,5 bögre liszt

  • 0,5 bögre zsemlemorzsa

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • Vágjuk a camembert sajtokat szeletekre vagy kis darabokra, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk tálalni.
  • Készítsünk három külön tálkát vagy mély tányért. Az egyikbe tegyük a lisztet, a másikba verjük fel a tojásokat egy csipet sóval és borssal, a harmadikban pedig keverjük össze a zsemlemorzsát egy kis sóval és borssal.
  • Melegítsünk fel bő olajat egy serpenyőben.
  • Minden camembert szeletet forgassunk meg először lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, hogy jól bevonjuk őket minden oldalról.
  • Tegyük a bepanírozott camembert szeleteket az előmelegített olajba, és süssük aranybarnára mindkét oldalukat, kb. 2-3 percig mindkét oldalon.
  • Amikor a camembert szeletek szép aranybarnák és ropogósak, vegyük ki őket az olajból, és tegyük őket papírtörlőre, hogy lecsepegtessük róluk az olajat.
  • Tálaljuk azonnal friss salátával vagy gyümölcsszósszal. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com