A darált hús számos egytálétel alapja. Ilyen például a rakott tészta is. Ha gyorsan szeretnénk egy finom és népszerű ételt készíteni, remek választás. A gyerekek sem tudnak ellenállni neki, főleg a sütőben olvasztott sajt miatt.
Rakott tészta darált hússal
Fogás: tésztaétel, egytálételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag
4
adagElőkészítés
5
percElkészítés
45
percÖsszesen
50
percHozzávalók
1 zacskó tészta (általábban penne)
50 dkg sertés darált hús
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
1 fej vöröshagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 dl tejszín
4 evőkanál olaj
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- Első lépésként a forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd félrerakjuk.
- A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Erre öntjük rá a darált húst, amit jól átmozgatva megpirítunk. Amikor a színe már fehéredik, sóval és borssal ízesítjük. Amikor már elkezdett puhulni a hús, felöntjük paradicsomszósszal, s továbbpároljuk. Miután 15 perc főzés után kellőképpen megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt.
- Miután elkészült a ragu, összeállítjuk a rakott tésztát. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tésztát, aztán a darált húsos ragut, összekeverjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Akkor van kész, amikor a sajt megolvadt a tetején. Jó étvágyat kívánunk!
Fotó: canva.com