Rakott tészta darált hússal

Rakott tészta darált hússal

Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: könnyű

A darált hús számos egytálétel alapja. Ilyen például a rakott tészta is. Ha gyorsan szeretnénk egy finom és népszerű ételt készíteni, remek választás. A gyerekek sem tudnak ellenállni neki, főleg a sütőben olvasztott sajt miatt.

Rakott tészta darált hússal

Fogás: tésztaétel, egytálételKonyha: olaszNehézség: könnyű
Adag

4

adag
Előkészítés

5

perc
Elkészítés

45

perc
Összesen

50

perc

Hozzávalók

  • 1 zacskó 1 tészta (általábban penne)

  • 50 dkg 50 sertés darált hús

  • só (ízlés szerint)

  • bors (ízlés szerint)

  • 1 fej 1 vöröshagyma

  • 1 kis doboz 1 sűrített paradicsom

  • 1 dl 1 tejszín

  • 4 evőkanál 4 olaj

  • 20 dkg 20 reszelt sajt

Elkészítés

  • Első lépésként a forrásban lévő vízben a csomagoláson olvasható utasítások szerinti idő alatt megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd félrerakjuk.
  • A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd az olajon megdinszteljük. Erre öntjük rá a darált húst, amit jól átmozgatva megpirítunk. Amikor a színe már fehéredik, sóval és borssal ízesítjük. Amikor már elkezdett puhulni a hús, felöntjük paradicsomszósszal, s továbbpároljuk. Miután 15 perc főzés után kellőképpen megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt.
  • Miután elkészült a ragu, összeállítjuk a rakott tésztát. Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tésztát, aztán a darált húsos ragut, összekeverjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük. Akkor van kész, amikor a sajt megolvadt a tetején. Jó étvágyat kívánunk!

Fotó: canva.com